dimecres, 28 de juny del 2017

Gentrificació: La filla lletja dels plans urbanístics.

Els plans urbanístics, ferits d’amor per la sageta del 3%, practicaren la promiscuïtat esbojarrada durant 6 lustres, com si no hi hagués un demà. La descendència d’aquella orgia del lucre, encara habita entre nosaltres. Un dels seus fills tontos, anomenat rescat bancari, acaba de costar-nos 60.000 milions d’Euros. La xifra és superior a la despesa en "Campamentos" de 300 anys de Borbons.

Un altre  parell de filles d’aquell braguetazo, que responen al nom de Retallades i Bombolla, han crescut malcriades i egoistes, fins al punt que l’adjectiu “trinxeraires” els hi queda massa suau.

Però la filla més lletja del 3% i la planificació urbana es diu Gentrificació. És dolenta de mena, i fa fora de casa a la gent, empenyent-la a dotzenes de Km de distància dels seus records i amics. Esparraca el teixit associatiu dels barris i destrueix la memòria col·lectiva. Com Alzheimer ciutadà, aliena a les persones fins el punt de fer-lis creure que la responsable de l’especulació immobiliària és una empresa que “remena” guiris.

Però si suposem que hi ha ( com a molt) un 1% de pisos turístics, queda un 99% de pisos que no ho són. Quants pisos de propietat pública hi ha actualment, fent la competència al mercat de lloguer? Ni el 0’01% !!!! :-(  Si el dret fonamental de l’habitatge ha quedat en mans del mercat capitalista, hi ha responsables que no cal cercar enllà dels mars: Polítics corruptes, empresaris corruptors, periodistes mentiders, justícia injusta, policies puteros, trepes de tota mena i indiferència generalitzada de la població. De aquellos polvos vienen aquestos lodos !!!!
Ara, els mateixos partits que prometien 4.000 habitatges “protegits” en el 22@ (i en feren sols 400, i ho feren les “immobiliàries” de CCOO, UGT i l’AV Poblenou. ) tornen a manar en l’ajuntament barceloní i diu que faran 16.000 pisos en 8 anys. Que fàcil és prometre i no complir, que barat surt enganyar miserablement, quanta posveritat guarneix l’imperi de Mordor, quant d’encert pitonistic en la profecia:  http://salvemcanricart.blogspot.com.es/2010/02/el-senyor-dels-planells.html  i quanta sabidurai popular en la dita:

El 3% es fuego,
los planes urbanisticos, estopa.
Llega el capitalismo....
y sopla !!!!


1 comentari:

Joan Marca ha dit...

https://barcelonaminorityworld.wordpress.com/2017/03/28/minorias/