dissabte, 23 de juliol del 2016

Hi ha gent fent servir el parc central del Poblenou !!!!

Ho veia i no m'ho creia: L'espai, habitualment buit de persones, estava curull de figures estàtiques. Contemplava amb ulls sorpresos una acumulació d'estaquirots similar a una performance d'estàtues pètries. Semblava un miratge, en observar-ho a través dels vidres esquerdats que separen el C/Espronceda de l'interior de l'obra del Jean Nouvel.  http://parkcentralpoblenou.


Però no era cap miratge, era gent de carn i os, i estaven fent un us "massiu" del parc central del Poblenou. El fet és noticiable, doncs era la primera vegada que succeïa que, espontàniament, s'ajuntessin tantes usuàries a l'hora, des de la seva llunyana construcció. http:///2015/02/la-llenya-i-els-arbres-caiguts.html
Intrigat davant el que l'esguard em mostrava, m'he apropat a analitzar que coi passava, cercant una explicació racional (o una exclusiva per a "Cuarto Milenio"). De sobte, ho he entès tot:

 ESTAVEN CAÇANT POKÉMONS !!!!
 http:////oliver-stone-pokemon-go-es-una-herramienta-de-control-totalitario/

Doncs ves per on, no era cap fet sobrenatural. Al contrari, per fi tenim una utilitat "ciutadana" digne d'aquest equipament de 5'5 Ha de desaprofitada extensió i un cost en diners públics de més de 20 milions d'Euros...El que no ha aconseguit la planificació urbanística municipal, ho ha fet la tecnologia de la zombilització social i tal.
 https://www.facebook.com/aavv.canricart/videos
El barri "guanya" un altre atractiu turístic, un nou referent en l'imaginari de la façana-aparador d'irrealitats. El model del parc temàtic marca Barcelona se torna a superar a ell mateix.

Però cada dia costa més dissimular que aquesta hibridació entre Magaluf i Disneilandia, és en realitat un Frankestein gentrificador disfressat de hipsterisme. És una autèntica Quimera, en el sentit mitològic del terme ( un monstre amb cap de lleó, cos de cabra i cua de serp, que treia foc per la boca. La seva mare era la serp Equidna i el seu pare era Tifó; els seus germans eren el ca Cèrber, Ortre, l'Esfinx i el lleó de Nemea.). És una despietada Harpia que extermina el territori, les persones que l'habitem i les relacions comunitàries (que són part fonamental de la identitat que ens defineix..)
La metàfora sembla feta a mida: Un holograma com el 22@ acompanyat per monstres virtuals, (que tot i ser éssers ficticis, tenen ( per alguns) lucratives repercussions en el món real, on malvivim la gran majoria). L'escenari de la tragicomèdia politico-immobiliària, és paradigmàtic del deteriorament civilitzatori que estem coprotagonitzant entre totes, sense voler saber que la cosa va amb nosaltres. La realitat que habitem és una amalgama entre "Màtrix" i "El xou de Truman".

L'avantatge que li veig a la nova situació, és que amb tant de freaki suelto, ja no caldrà que continuïn fumigant el parc amb més herbicida cancerigen. Perquè on trepitgen aquests "jugadors" mentre miren el seu mòbil, no torna a brotar res que verdegi... http://unhortalbalco.blogspot.com.es/…/doncs-si-els-cartell…

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Pokémon Go: 10 dies, aproximadament, d'existència. Més de 50 milions de descàrregues, que mou masses humanes provocant, fins hi tot, paralització i caos a ciutats importants. Gent capaç d'arriscar la seva vida per aconseguir un ninot virtual capturat a través d'una pantalla; persona (mínim 1, no sé si ja més) que ha mort per aconseguir un dibuix animat....

Immigració, migració, Grècia, Palestina, musulmans, jueus, cristians, camps de refugiats, crisis humanitària del segle XXI... Desde quan existeix aquesta realitat? Uuuuffff. Gent capaç d'arriscar la seva vida o, si més no, de col·laborar en aquesta realitat? Gent capaç de morir per ajudar a persones humanes? No sé el número, però 50 milions de persones en 10 dies estic segura que no.

Bé, a partir d'aquí em plantejo: 1er món? Avançats? Amb més formació? De més categoria? Amb més valors? Amb més criteri?... I la llista és enorme.

Perdoneu si falto el respecte a algú i, la meva intenció no és ofendre a ningú, però som uns autèntics "gilipollas".

Joan Marca ha dit...

http://www.vilaweb.cat/noticies/els-secrets-de-pokemon-go-com-fa-diners-que-fa-amb-les-teves-dades-qui-paga/

Anònim ha dit...

http://www.opcions.org/blog/us-conscient-de-videojocs-el-cas-de-pokemon-go

Joan Marca ha dit...

http://elasombrario.com/el-titanic-se-esta-hundiendo-y-la-gente-se-pone-a-cazar-pokemon-en-cubierta/