dimecres, 30 de maig del 2012

Més violència municipal contra el teixit associatiu.

La Flor de Maig va ser una conquesta del barri a finals dels anys 70, a l’inici de la transició. El moviment veïnal va lluitar i aconseguir de l’ajuntament de la ciutat aquest espai històric com un equipament perquè el barri pogués gestionar les seves necessitats culturals i artístiques, així com per potenciar el teixit associatiu que s’estava forjant en el nostre barri.

Aquest edifici es va construir per estar al servei del barri, primer com a Cooperativa de consum, després amb la seva recuperació ha estat el bressol de moltes entitats del barri i de dinàmiques culturals com les Festes de Maig. Ara volem que continuï com espai obert a tot el barri d’acord amb les iniciatives populars que avui dia necessitem. Per això davant la decisió unilateral de l’ajuntament de no fer-se càrrec d’aquest espai i retornar-lo als seus propietaris sense demanar opinió a les entitats del barri en general

PROCLAMEM:
Que no volem perdre la identitat històrica i cultural del nostre barri.
Que volem defensar el patrimoni cultural i arquitectònic del barri.

EXIGIM:
La continuïtat d’aquest espai al servei de les activitats associatives, culturals i artístiques del barri.
La requalificació urbanística d’aquest espai com a un equipament cultural i públic al servei de les necessitats del barri.
La gestió democràtica de l’associació Flor de Maig per les associacions, entitats i col·lectius del barri que es comprometin en un projecte d’Ateneu Popular obert i a servei del barri.


SALVEM L’ESPAI PUBLIC DE L’ATENEU

DIVENDRES 1 DE JUNY A LES 5 DE LA TARDA

CONCENTRACIÓ POPULAR DAVANT LA FLOR DE MAIG