dimarts, 17 de gener del 2012

El mausoleum del mal-urbanisme

El ministério de Fomento escanyol pot acabar fent en can Ricart el "museo nazional de arquitectura y urbanismo". Sembla que des de Habitat urbà els hi han ofert, o si més no, això asseguren els de "El Periódico".
No podem negar que la qûestió té recotxineo, i si es fes com a model del que no s'ha de fer, fins i tot podríem arribar a estar-ne a favor. Quin millor exemple per visualitzar les barbaritats planificades en nom de la bombolla immobiliària, l'economia especulativa i l'ingenyieria financera que l'antic recinte fabril?. Ja veiem l'entrada decorada amb una escultura dedicada al pelotazo no futbolero, amb la llegenda: Requalitica i guanyaràs! També guarnirien molt l'invent unes guirnaldes de "3%" indicant la ruta a seguir fins la caiguda a un pou sense fons.
Però per tal de deixar-ne aclarides les intencions, haurien de anomenar-lo el mausoleum del mal-urbanisme. Un lloc on penjar les imatges dels responsables de cap per baix i que fos espai d'escarni, i on els autors intelectuals de la destrucció del patrimoni històric estiguessin complint la segûent condemna: Que reconstruissin amb els mateixos mitjans de 1853 les naus enderrocades.
Així, el festí pantagruèlic amb el que s'han engreixat com porcs durant els últims anys, els hi passaria la corresponent indigestió a ells també, i no tant sols a nosaltres.