dijous, 27 d’octubre del 2011

Cercant sortides al capitalisme :-)

Igual que l'estudiant de l'estat espanyol que acaba la carrera universitària, té tres posibles sortides ( per terra. per mar i per aire), del capitalisme tant sols se pot sortir pel camí del cooperativisme. Amb aquesta idea al cap, ja hi ha gent que treballa per un futur lliure de la tirania dels mercats, del vassallatge financer i del feudalisme bancari.

Un esperançador exemple d'aquesta colla de persones valentes, el trobem en el projecte de Ca La Fou, la primera colònia ecoindustrial, postcapitalista i colectivitzada de tot Catalunya (i part de l'extranger). Podeu veure un magnífic vídeo explicatiu en:

http://vimeo.com/30692594
A l’ecolònia de Ca la Fou s’hi pot arribar amb els ferrocarril de la la Generalitat que connecten Barcelona amb Igualada (preneu la línea R6) . Cal sortir a les hores en punt de plaça espanya i baixar en vallbona d'anoia.
Si veniu en cotxe, penseu que està tocant a la C-15 entre Igualada i Vilafranca; i en concret que Vallbona d'Anoia està entre Piera i Capellades. Des de Barcelona s'hi va per l'A2 ( gratuïta) fins els túnels del Bruc. Passat els túnels i la primera sortida ( Castellolí) continuem per l'A2 fins la segona sortida després dels túnels, cercant la C-15 direcció Vilafranca del Penedès. Circulant per la C-15 direcció Vilafranca i deixant darrera Capellades, arribem a Vallbona.
 
Una vegada allà, seguiu les indicacions cap a les escoles i el polígon la Plana, i continueu just fins quan ja estigueu a tocar del polígon La Plana. Hi ha un camí de terra que baixa bastant empinat, el preneu recte fins després de creuar el riu...on us trobareu amb Ca la Fou. L'antic recinte fabril us acullira amb els braços oberts i els peus remullats per la llera del riu Anoia.