dilluns, 28 de febrer del 2011

Ferran Mascarell reprèn la destrucció del nostre patrimoni cultural.



La política del nou conseller de cultura és continuista, respecte al seu antecessor en el càrrec. Reprenent la destrucció patrimonial allí on el seu predecessor va deixar-la, han començat a caure sostres i han tornat els moviments de terres, els camions i les excavadores. Naus que fins ara havien resistit al pas de més de 160 anys, cauen sota els cops de mall, sense que el fet d'estar declarades B.C.I.N. sembli que les defensi ni poc, ni gaire, ni gens.



Un altre misteri sense resoldre són les restes de la Domus romana del segle primer, que no sabem que se'n va fer. Però el fet que des de l'ajuntament es qualifiquessin com " d'escadussera importància" i la circulació de camions de gran tonatge, sortint carregats de terra, no permeten ser gaire optimistes. a lo pitjor han decidit aprofitar el subsol de Can Ricart per a fer-hi un megapàrquing i ja reconstruiran el que hi càpiga al damunt ( o no).

















us deixem unes fotos amb dues setmanes de diferència, on ja es veu com parets i teules van desapareixent de les naus en teoria protegides. Podeu entretenir-vos en cercar les 7 diferències en tant sols 15 dies.

















També podeu passar l'estona llegint l'estudi patrimonial del que enderroquen:

http://www.ub.edu/geocrit/b3w-598.htm