dilluns, 10 de maig del 2010

Diagonal mar i la participació naufragada.




Ja fa un bon grapat d’anys, que l’ajuntafems barceloní prostitueix el significat de la paraula participació ciutadana. Els plans urbanístics del P.E.R.I. de Diagonal Mar en serien el paradigma prototípic, com ja hem argumentat en anteriors ocasions. Convocar a una reunió a diferents entitats de la seva corda, (per informar del que ja està decidit) era la coartada utilitzada fins ara en les escenificacions municipals institucionalitzades.

Però quan la millor botiga del món està a punt de metamorfitzar-se en la pitjor botiga del horrors ( amb antropofàgia de supervivència inclosa), quina estupenda manera d’externalitzar responsabilitats s’inventen? Doncs bufonejar carnavalescament el simulacre d’un procès de consulta popular. Així també amaguen que el referèndum que ens interessaria fer, el de la independència, no ens la deixen portar a terme. Coses d’aquesta “democràcia”.

De manera que per remodelar el tros de Diagonal que falta, diu que volen que votem, dins d’un marge de tres opcions. No entrarem en detalls concrets, doncs ja s’han escrit rius d’opinions de tots colors: Més o menys tecnico-econòmiques, algunes de relativament encertada òptica política i també d’altres, esquitxos de tintes grogues que taquen tot el que toquen.

Davant de tot plegat, des de l’A.V. de can Ricart fem una crida a l’abstenció activa i que aconselleu a totes i tots que no caiguin en el parany municipal. No beneirem amb la nostra participació un pseudoreferèndum més trampós que una mesa de trilers amb quatre cubilets i cap piloteta.