dissabte, 24 d’abril del 2010

Els transformadors elèctrics del nostre districte.





Ara fa uns pocs mesos, un tràgic succés va tornar a sacsejar la tranquilitat dels nostres carrers. Un adolescent i dos bombers es van electrocutar amb fatals conseqüències, en un transformador elèctric no senyalitzat de la Verneda.

La mort d’un treballador públic en acte de servei, era clarament prevenible i evitable amb una mica de voluntat política per la cura en la seguretat dels vianants. En poc temps portem una dona morta per la caiguda d’un mur i un nen aixafat per un tub gegant, al que s’afegeix aquest últim incident luctuós.

Cal recordar que en els plans urbanístics del 22@, els transformadors elèctrics són equipaments pel barri, i reconeixem en honor a la veritat que, en el C/ Joan de Malta hi ha un cas en el que això és veritat.: Una caseta mig transformador i mig habitatge. En aproximadament 12m2 un ex sense sostre hi ha trobat aixoplug, a tocar d’un altre equipament pel barri com l’hotel Me (foto Primera).

Altres casetes com la del descampat del Camí antic de València cantonada amb C/Bilbao, tot i exercir extraoficialment com narcosala de venopunció pels toxicòmans del barri, en no tenir els accessos adaptats per mobilitats reduïdes ni programes d’intercanvi de xeringues, no compleix les normatives de qualitat exigibles( foto tercera).

Sort en tenim del sarcasme artístic graffitero que ens decora, (de tant en tant i fins que BCNeta no atempta contra la seves obres), el nostre paisatge i paisanatge gris de cada dia ( foto segona).