dijous, 4 de febrer del 2010

Ens estan foradant el subsol!


Tot just una setmana després de publicar en aquest blog les fotografies del patrimoni històric soterrat, apareixen tres operaris amb maquinària perforadora i comencen a trepar amb la broca grossa el subsol del recinte fabril. Un membre de la seguretat privada a sou municipal, els hi ha obert amablement les portes de les tanques de bat a bat.

Avui, dijous 4-2-2010, pot ser l’inici de la fi de les restes arqueològiques que, fins ara, havien esquivat la destrucció especuladora del 22@. L’inici de les cates del terreny no pot presagiar res de bo. Un enorme forat per a fer-hi places de pàrquing és el fosc futur que sembla que espera a tota troballa que ens recordi l’economia productiva que es desenvolupà en el nostre barri a mitjans del segle XIX.

Mentre, la conselleria de cultura, no està per a molestar-se per un simple be cultural d’interès nacional i l’ajuntafems barceloní, incitador de la desmemoria, es deu fregar les mans davant la perspectiva d’algun 3% que pugui caure del cel. Un cel, el d’aquest matí hivernal, ple de núvols amenaçadors, que feien de teló de fons a les dues gavines de mal averany que fan niu damunt l’antiga xemeneia perfectament esquerdada, ara propietat de la immobiliària Alza.


El teòric patrimoni de tots i totes, esquarterat i esmicolat en benefici de les multimilionàries plusvàlues en la requalificacions dels terrenys.
Recordin senyors polítics que tot això que esteu fent és punible per la llei. Segurament que ho sabeu, potser no, potser només es una qüestió de temps.



L'ull vigilant de l'AAVV can Ricart no descansa.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Benvolguts amics,

Us informem que hem posat a la nostra web el vostre enllaç. Compartim objectius que cal reforçar a través de la xarxa. Us proposem que feu el mateix amb la nostra web www.cpatrimoni.cat i contribuir a difondre la nostra informació.