dilluns, 22 de juny del 2009

La guàrdia pretoriana sempre té patent de cors.


Des del mateix dia en que es van inventar les pistoles, els pistolers uniformats han gaudit d’impunitat absoluta. Seu és el “dret” d’imposar la raó de la força, doncs tenen la franquicia exclusiva de la violència legalitzada.

Entre els xerifs del Oest americà i els goSSos d’en Sauron, hi ha més semblances del que ens agradaria. Potser hi ha qui creu que és del tot inevitable, que forma part de la naturalesa humana, que els galons corrompeixen o que de mala gent hi ha a tot arreu. Però nosaltres no ens podem conformar amb aquesta escalada de prepotència armada que estem patint els honrats ciutadans barcelonins.

Dels estudiants apallissat per manifestar-se pacificament contra Bolonya, varem passar als “culers bornis” per celebrar tornejos futbolers, sense veure a cap responsable dels antiavalots respondre penalment pels seus actes, vandàlicament criminals.

L’última perla d’aquest rosari de cops de porra ha estat l’intent fallit de desokupar l’antic edifici dels Federals, al c/Marià Aguiló nº 35. Sense cap ordre judicial, encaputxats, amb xuleria desmesurada, premeditació, alevosia, nocturnitat i quadrilla, un grapat de “tocineres” van tallar el carrer, mentre els mandos de la brigada mòvil amenaçaven als ciutadans del interior del edifici de que “si no sortien voluntàriament, entrarien a per ells i seria pitjor”.

Però per una vegada, el mur de dignitat solidària dels veins i veïnes ( més d’un centenar) obligaren als mercenàris a fugir amb la cua entre cames, entre crits de victoria i sonores caçolades des dels balcons. Fins i tot una veïna va baixar una caixa d’ampolles de cava i el carrer es convertí en una joiosa festa improvitzada.

Tot i així, la petita batalla guanyada no és més que un ridícul passatger per a la prepotència policial tripartita. Segons els diàris i les teles, la represió antidemocràtica és cosa del dirigents iranís. Ahir, no els hi consta que succeís res de rellevant a Poblenou. La connivència mediàtica és condició sine quanum per a mantenir la patent de Cors de la guàrdia pretoriana del sistema.