dilluns, 22 de juny del 2009

La caravana del ridícul.

En aquest món hi han diferents tipus de caravanes: Caravanes de la sal, de la ruta de la seda, solidàries, de dones, de la mort i del ridícul. Sí, la caravana del ridícul del mossos d´esquadra que sortí de la comissaria del carrer bolívia ahir diumenge cap a les deu de la nit, que passà pel carrer Pallars fins al carrer Marià Aguiló del Poblenou (PobleNow per als artistillos llepasubvencions). Aquesta comitiva valle-iclaniana formada per tres furgones i quatre cotxes amb efectius de l´ARRO i de la BRIMO tenia l´intenció de desallotjar el CSO La Teixidora, reocupada recentment.

Es desplegaren tallant el carrer en ambdós sentits a l´altura de la Teixidora, i amb xuleria i frases com "és una intervenció policial" feien fora a empentes a la gent que estava en aquella zona. Val a dir, que tant tots els efectius duien armilles antitrauma i cascos, com a mínim, perquè els de la brimo anaven acuirassats i a més amb passamuntanyes, vaja com si anessin a la guerra, llàstima que al davant solament tenien veïns i veïnes i unes desenes de gent jove que tranquil-lament estava donant suport a les persones que estaven dins de l´edifici. Però, potser el més significatiu, és que cap dels policies duia l´identificació visible. Rient-se´n, pressumptament, una altre cop del ecorepressor i cap del Mossos Choan Saura.

En aquest punt, l´escena era la següent: els veïns i veïnes no podien entrar a casa seva perquè la policia intentava desallotjar la Teixidora mentre un comandament estava parlant amb la gent de l´edifici, protegit amb casco, armilla, pistola i porra, però amb les mans a les vergonyes perquè aquesta "intervenció policial" no havia estat autoritzada per cap jutge i pressumptament, la decissió d´intervenir va sortir dels mateixos mossos a instàncies del propietari de l´edifici.

I es clar, la persona que decidí fer aquest operatiu es cobrí de caqueta, caqueta líquida perquè ni havent passat tres quarts d´hora, les furgones feien marxa enrere alhora que la gent avançava xiulant-los i aplaudint.

Sí, "l´intervenció policial" va fer figa i van marxar amb la porra entre les cames, sense deixar gent sense ulls, costelles trencades ni cap mort per arma de foc.

Els Ecosocialistes tenen policia pròpia i "la calle es suya", però la Teixi és i es queda al barri.