dilluns, 9 de març del 2009

Continuen a bon ritme les expropiacions forçoses en la ciutat de l'especulació i el mangoneig.


El dia 11 van desallotjar el taller d'automoció Crono Dos, típic taller de planta baixa que durant trenta anys a fet vida i molta feina al barri. Malgrat ser de propietat, aquell dimecres 11 de febrer es van presentar cuatre furgones plenes de policia d'anti-avalots de l'ajuntament per a desallotjar al veí a la força i deixar-lo al carrer amb una indemnització de sis mil euros.

Panoràmica de la zona afectada.
El taller nomès es va moure uns metres ja que a l'altre banda del carrer es trobava un altre nau, la única que havia resistit momentàniament la fúria depredadora urbanística, enmig d'un paisatge lunar i que era tambè de la seva propietat.
Ens va explicar el veí i mecànic mentre esperava que qualsevol dia l'acabessin de foragitar definitivament del barri, que com a ciutadà que està al corrent de tots els pagaments l'ajuntament el tractès d'aquella manera: Que s'hagi negat a negociar més enllà dels miserables sis mil euros com a compensació; que l'ajuntament no sigui capaç d'oferir-li un altre lloc per a seguir amb la seva activitat que n'és el seu mode de subsistència; que hagi ignorat l'informe que li va fer un pèrit privat contractat per ell mateix per taxar el preu del solar on té la finca; que la negociació s'haguès mantingut sempre amb persones diferents cada vegada; que se sentia vigilat per persones extranyes, i que el districte utilitzi la força com a últim recurs contra gent honrada que viu i treballa de fa molts anys al barri. El mecànic tampoc s'explica la compensació que va rebre el negoci contigu al seu, ja ensorrat, per la premura de la reurbanització de la zona. Sospita que per aquest motiu, per la pressa de començar les obres, l'inquilí que nomès feia servir l'espai com aparcament d'autobusos, va ser beneficiari d'una cantitat de 150.000 euros per marxar ben ràpidament d'allà; increïble.

Tot això des de fa uns dies que ja és aigua passada. No hi ha cap rastre de tots els tallers que habitaven aquest indret i ara s'està esborrant l'últim vestigi de vida amb el desallotjament policial de les dos últimes cases del s.XIX que queden al costat de la torre Agbar. Una ja és a terra i l'altre malgrat encara hi ha gent visquent-hi, espera el mateix final.