diumenge, 25 de gener del 2009

Les tàpies de can Ricart cauen més que el preu dels pisos.


Fa mesos que tots i totes sabem que el preu dels pisos ha entrat en una cursa a la baixa i que va arrossegant a la resta de l'economia cap a la caiguda lliure d'un pou sense fons. La implosió de la bombolla especulativa, (que tant s'havien esforçat a inflar banquers, immobiliàries i els polítics que ens mal governen), hipoteca el futur de tota la societat.


Envoltades de tants enderrocs i enfonsaments
urbanístics a dojo, les tanques de can Ricart cauen imitant les accions en borsa de les immobiliàries; de la mateixa manera poden fer molt de mal als incauts que enganxin sota del seu pes mort.


Haurem de començar a pensar en no sortir al carrer sense casc, doncs ens juguem la vida en passar pel costat de les voreres que envolten el recinte, altre hora fabril. Les naus de l'interior d'aquest B.C.I.N. no desentonen gens amb el desgavell que les encercla; fer-hi una passejada entre les seves parets sense sostre per tal de comprovar el seu grau de degradació, és tot un esport de risc; ho afirmo amb coneixement de causa: Vidres trencats i cascots de tot tamany es barrejen amb ferros retorçats i punxes esmolades, emboscades entre les males herbes gegantines que amenacen els peus badocs, conformant tot un ecosistema d'aspecte post apocalíptic. Autèntic oracle del futur que ens espera entre les urpes del 22@.


fotos i text de Joan Marca